Miss Peregrine de Ransom Riggs

P1030307j20621490.jpg

Titlu: Miss Peregrine
Autor: Ransom Riggs
Numărul de pagini: 385
Genuri: Ficţiune, YA, thriller, aventură
Descriere:
 O tragedie îl aruncă pe tânărul Jacob, în vârstă de doar şaisprezece ani, pe o insulă izolată. Aici descoperă ruinele căminului „pentru copii deosebiţi“ al domnişoarei Peregrine. Pe măsură ce Jacob înaintează pe holurile şi prin dormitoarele părăsite, îşi dă seama că cei care s-au adăpostit câ
ndva acolo au fost mai mult decât deosebiţi. Poate că nu întâmplător au fost trimişi într-un loc uitat de lume. Şi, oricât de bizar ar suna, ar putea fi încă în viaţă. Un roman fascinant, ilustrat cu fotografii tulburătoare, care-i va încânta pe adulţi, pe tineri şi pe toţi cei care vor să se bucure de o aventură în lumea umbrelor.
O insulă misterioasă.
Un orfelinat abandonat.
O stranie colecţie de fotografii.

Nota: 4/5
♥  ♥  ♥  
♥  

Am auzit o mulţime de păreri cu privire la această carte: unele mai bune, iar altele mai puţin pozitive. Am decis că era vremea să îmi formez şi eu o opine şi să v-o prezint aici.
Le dau perfectă dreptate celor care sunt de părere că este o interesantă şi deosebită. Când am început s-o lecturez nu ştiam exact la ce să mă aştept, iar acestea sunt cele mai frumoase cărţi – te iau pur şi simplu prin surprindere.

P1030362v

Miss Peregrine este o carte plină de mister şi suspans, care mi-a prezentat lumea din altă perspectivă, deoarece copiii deosebiţi erau alungaţi din familiile lor, astfel ajungând la ymbryne, precum Miss Peregrine. Ymbrynele sunt defapt persoane care se pot transforma în păsări, iar ele au grijă de copiii cu puteri deosebite, asemenea lor.

Jacob este personajul principal din această carte. El descoperă că şi bunicul lui a făcut parte din aceşti copii misterioşi. După moartea misterioasă a bunicului, Jacob decide să meargă într-o aventură în căutarea copiilor.

P1030313kl

Cartea lui Ransom Riggs este una foarte frumoasă, se citeşte foarte uşor şi, de asemenea te ţine în suspans mereu. Personajele create de autor sunt diverse şi fiecare are ceva aparte. R. Riggs a reuşit să le aducă la viaţă cu ajutorul imaginilor prezente în carte.
De fapt, autorul este un colecţionar de fotografii vechi, pe care intenţiona să le publice într-un album, însă a fost sfătuit să scrie şi o poveste pornind de la ele. Zis şi făcut. Cu ajutorul mai multor imagini, găsite şi la alţi colecţionari, a reuşit să creeze o poveste de neuitat.

P1030302hh

P1030305h

E imposibil să nu rămâi impresionat după o lectură ca Miss Peregrine. M-am simţit împlinită când am terminat-o. A fost ca şi cum am găsit ceva ce-mi lipsea. Cred că aş reciti-o cu mare plăcere, însă sunt şi alte cărţi care abia aşteaptă să fie lecturate.

Motivul pentru care nu i-am acordat nota maximă este pentru că nu am găsit cartea la fel de înspăimântătoare pe cât m-am aşteptat.

Eu am procurat cartea de la Libris, însă nu ştiu dacă o mai puteţi găsi în Republica Moldova.

P1030334
“M-am dus să fac un duş şi m-am gândit la Emma. Apoi m-am spălat pe dinţi şi m-am gândit la Emma, m-am spălat pe faţă şi m-am gândit la Emma.”
P1030355f
“Eram ca doi astronauţi care pluteau într-un univers fără stele.”

GooseNoBackground

 

 

Advertisements

8 thoughts on “Miss Peregrine de Ransom Riggs

  1. Pingback: ~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s