Starters de Lissa Price

17882198.jpgTitlu: Starters
Autor: Lissa Price
Numărul de pagini: 392
Genuri: Ficţiune, distopie, YA 
Descriere: 
Bine aţi venit într-un Los Angeles al viitorului!
Un război biologic a decimat polulaţia de vârstă medie. Au supravieţuit doar cei care apucaseră să fie vaccinaţi: tinerii şi bătrânii.
Callie, în vârstă de şaisprezece ani, descoperă Banca de Corpuri unde adolescenţii îşi închiriază trupurile adulţilor înstariţi ce îşi permit luxul de a redeveni tineri.
Dar neurochipul ei funcţionează greşit, iar Callie ajunge să afle lucruri pe care nu trebuia să le ştie şi ia cunoştinţă de planul diabolic al Băncii de Corpuri…

O fată trebuie să facă o alegere cumplită.
Părinţii ei? Morţi.
Fratele ei? Bolnav.
Salvarea? Este posibilă… Cu preţul de a fi altcineva!
În cine poate să aibă încredere?
În nimeni.

Nota: 5/5
♥  ♥  ♥  
♥   

Starters este una dintre cele mai frumoase distopii dintre câte am citit. Mi-a plăcut fiecare pagină, fiecare propoziţie şi cuvânt. Nu o puteam lăsa din mână.

Cartea este scrisă într-un mod simplist şi se citeşte foarte uşor. Încă de la început autoarea ne desprinde de realitate şi ne duce într-o cu totul altă lume. Fiecare dintre personaje are propria poveste tristă, ceea ce ne învaţă că nu suntem singuri indiferent în ce situaţie ne-am afla.

P1040289.JPG

Povestea o urmăreşte pe Callie, o adolescentă de 16 ani care este nevoită să-şi închirieze corpul bătrânilor, numiţi Enderi. Ea face acest sacrificiu cu speranţa ca banii pe care urmează să-i primească îi vor oferi un viitor şi posibilitatea de a-şi vindeca fratele, Tyler. Aceştia împreună cu prietenul lor, Michael locuiesc ilegal în clădiri părăsite, ceea ce îi dă încă un motiv lui Callie pentru a face acest sacrificiu.

După ce-şi închiriază corpul pentru a treia oară, microcipul pe care i l-au pus cei de la Banca de Corpuri, funcţionează greşit, iar Callie poate comunica cu bătrâna ce i-a închiriat corpul. Astfel ea află de planul malefic al Băncii.

P1040351.JPG

De asemenea, avem parte de un triunghi amoros, care nu este foarte pronunţat, precum în alte cărţi. Decizia pare să fie luată de Callie, însă la sfârşit aflăm ceva despre băiatul ales, care ne va face să ne îndoim de fiecare pagină citită până atunci.

Mi-a plăcut foarte mult relaţia dintre Callie şi fratele ei, deoarece această dă dovadă de dragoste şi prietenie adevărată între un frate şi o soră. Iar sacrificiul făcut de Callie ne dă tuturor ceva de învăţat.

P1040290

Coperta cărţii este extrem de frumoasă şi deosebită, reprezentând cartea în totalitate. La fiecare început de capitol găsim un mic desen în colţul paginii, care face aspectul cărţii mai interesant.

În conluzie vă recomand această carte din tot sufletul, iar dacă aţi citit-o abia aştept să aud opiniile voastre.

P1040292

Puteţi procura Starters de Lissa Price în librăriile Librarius.

 GooseNoBackground

Advertisements

5 thoughts on “Starters de Lissa Price

  1. Mă apucasem și eu de cartea asta, însă pur și simplu nu prea mă prind distopiile. Totuși, parcă mi-ai făcut așa, “poftă”, să încerc să o recitesc.
    Mă bucur să văd că ți-a plăcut atât de mult și îți doresc să ai parte de cât mai multe lecturi minunate! >:D<

    Liked by 1 person

  2. Pingback: ~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s