Eve de Anna Carey


9297774Titlu: Eve

Autorul: Ana Carey
Numărul de pagini: 287
Gen: Ficţiune, fantasy, SF, adolescenţi
Descriere: O fascinanta aventura distopica, petrecuta in 2032, la saisprezece ani dupa ce un virus mortal a sters aproape intreaga populatie de pe fata pamantului.In ultima noapte petrecuta in scoala de fete unde este eleva, Eve descopera ceea ce se intampla in realitate cu absolventele – si soarta cumplita care le asteapta.Evadand din singurul camin pe care il cunoscuse vreodata, ea porneste intr-o calatorie lunga, presarata cu piedici inselatoare, in cautarea unui loc in care sa poata supravietui. Pe drum il intalneste pe Caleb, un baiat rebel si dur, care traieste in salbaticie. Separata de barbati intreaga viata, Eve fusese invatata sa se teama de acestia, dar Caleb ii castiga treptat increderea… si inima.Cand soldatii incep sa ii vaneze, Eve trebuie sa aleaga intre adevarata dragoste si propria ei viata.
Evocativa, romantica si uneori inspaimantatoare, Eve este primul roman dintr-o noua trilogie captivanta, cu o eroina de neuitat.
Unde mergi cînd nicăieri nu eşti în siguranţă?

Nota: 4/5
♥  ♥  ♥

Am nevoie de volumul următor! 🙂 Ştii acel moment cînd o care ţi se pare frumoasă, iar apoi se termină şi tu nu îţi poţi vedea de viaţa ta pînă nu citeşti următororul volum? Aşa mă simt eu acum. O să plîng 😥
Nu îmi place s-o spun, dar am greşit. Am fost sfătuită să-mi cumpăr toate volumele deodată, iar eu m-am gîndit 10 minute după care am spus nu, iar acum regret…logic că regret.
Nu am avut aşteptări mari din partea acestei cărţi, deoarece văzusem că mai multe persoane i-au dat nota 3 ; 3.5 sau 4. Recunosc că a avut cîteva neajunsuri, dar chiar să-i dai 3/5 ?

În primul rînd vreau să spun că (,) coperta este genială, dar din nefericire modelul de pe aceasta nu o reprezintă în totalitate pe Eve..cel puţin nu cum mi-am imaginat-o eu. Cred că (,) coperta volumului doi este mai frumoasă şi mai potrivită cărţii.

Acum să nu mai judecăm cartea după copertă şi să trecem la treburi serioase 🙂
Cred că nimănui nu i-a plăcut Eve de la început, deoarece ea era mereu acea fată lăudată şi iubită de toţi. Pe mine nu m-a prea deranjat acest fapt, avînd în vedere că nu mai este atît de evident după primele capitole.
Un lucru ciudat care mi-a atras atenţia a fost mîncarea…sau mai bine zis faptul că toată lumea mînca (aproape) numai conserve 🙂 Serios? Înţeleg că totul a fost distrus şi că acţiunea are loc în anul 2032, dar totuşi…conserve? 😀
Mi-a plăcut cum a evoluat prietenia dintre personajul principal şi Arden, care era diferită de Eve din toate punctele de vedere.
Aceasta cred că este prima carte a cărei început mi-a plăcut mai mult de cît finalul, chiar dacă şi acesta a fost genial 🙂
Nu prea pot să explic de ce am adorat această carte…pur şi simplu a fost minunată ❤

P1010414.JPG

Eu am procurat cartea de la librăria Pro noi, dar o puteţi găsi şi la LibrariusLibris .

În concluzie:
Eve este o carte frumoasă, despre curaj, supravieţuire, prietenie şi despre faptul că dragostea există în toate formele.
”-Cum adică îl iubea? Ce e aia? a întrebat el.
Kevin, băiatul cu ochelari crăpaţi, a scos un oftat enervat.
– Înseamnă că vrea să sărute o fată. Asta se întîmpla înainte de molimă.
Kevin mi-a zîmbit ruşinat, înroşindu-se.
– Să sărute o fată? a întrebat Silas neîncrezător.


 • Poţi iubi pe oricine, i-am întrerupt eu privind către grup. Iubirea e…Căutam cuvintele potrivite. Iubire înseamnă să ţii la cineva foarte mult. Să simţi că o persoană contează pentru tine, ca şi cînd întreaga ta viaţă ar fi mai tristă fără ea. ”

” Te iubesc. Te iubesc. Te iubesc.”. ❤

GooseNoBackground

Advertisements

3 thoughts on “Eve de Anna Carey

 1. Oh, Doamne..mi-a plăcut la nebunie cartea asta. Am citit și volumul 2 acum ceva timp și văd că a apărut și volumul 3. 😀
  Așteptăm recenzia și la următorul volum, pupici!

  Like

  1. Sper să trec pe la librărie să-l procur săptămâna aceasta sau cel puţin luna aceasta. Regret atât de mult că nu am cumpărat atunci măcar 2 volume. Cu siguranţă o să-i fac recenzie. Sper să am timp să le far recenzie tuturor cărţilor citite anul acesta.
   Pupici şi ţie 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s